Back
Ontwikkelprocessen en projectbeheersing
Professional Scrum Master™ I (PSM I)
Kandidaten voor het examen Professional Scrum Master™ I (PSM I) beschikken over een consistent vocabulaire en aanpak van Scrum en hebben aantoonbaar begrip van Scrum zoals beschreven in de Scrum Gids. PSM I wordt wereldwijd als certificering voor het basisbegrip van het werken met Scrum gezien. Een goede voorbereiding hiervoor is het volgen van de cursus Werken met Scrum via het Cursusburo, aangevuld met het bestuderen van de Scrum Gids. Het Professional Scrum Master™ I (PSM I) examen wordt afgenomen door Scrum.org.
Professional Scrum Product Owner™ I (PSPO I)
Kandidaten voor het examen Professional Scrum Product Owner™ I (PSPO I) zijn zich bewust van de verantwoordelijkheden van de Product Owner voor het maximaliseren van de waarde van het product en het werk van het ontwikkelingsteam in een Scrum-omgeving. PSPO I wordt wereldwijd als certificering voor het basisbegrip van het werken met Scrum gezien. Een goede voorbereiding hiervoor is het volgen van de cursus Producten maken met Scrum via het Cursusburo, aangevuld met het bestuderen van de Scrum Gids. Het Professional Scrum Product Owner™ I (PSPO I) examen wordt afgenomen door Scrum.org.
Analyse en ontwerp
Certified Professional for Requirements Engineering Foundation Level (CPRE-FL)
Kandidaten voor het examen Certified Professional for Requirements Engineering Foundation Level (CPRE-FL) zijn bekend met de terminologie van Requirements Engineering en begrijpen de basistechnieken en methoden van Requirements Engineering en hun toepassing. Kandidaten zijn bekend met de meest gangbare notatiewijzen voor requirements. Het CPRE-FL-examen is is bedoeld voor iedereen die werkzaam is met Requirements Engineering, Business Analyse en software- en systeemontwikkeling die eisen stelt aan kwaliteit en professionaliteit. Een goede voorbereiding hiervoor is het volgen van de cursus IREB Certified Professional for Requirements Engineering van het Cursusburo, aangevuld met het bestuderen van het boek Requirements Engineering Fundamentals. Het Certified Professional for Requirements Engineering Foundation Level (CPRE-FL) examen wordt afgenomen door Pearson Vue.
Constructie en realisatie
Certified Entry-Level Python Programmer (PCEP™)
Kandidaten voor het examen Certified Entry-Level Python Programmer (PCEP™) beschikken over basiskennis en basisvaardigheden op het gebied van programmeren met de programmeertaal Python. Het examen richt zich op de fundamentele concepten en syntaxis van Python en de toepassing ervan in eenvoudige programmeerscenario’s. Het PCEP-examen is bedoeld voor beginners en vereist dat de basisprincipes van Python worden begrepen en zijn geoefend met het programmeren in Python. Een goede voorbereiding hiervoor is het volgen van de cursus Programmeren in Python via het Cursusburo. Het Certified Entry-Level Python Programmer (PCEP™) examen wordt afgenomen door OpenEDG.
Hardware en systemen
Exam AZ-900: Microsoft Azure Fundamentals
Kandidaten voor het examen Microsoft Azure Fundamentals AZ-900 beschikken over basiskennis van cloudservices, hoe deze services worden geleverd met Microsoft Azure en de belangrijkste concepten en mogelijkheden van Azure. Het AZ-900 examen is bedoeld voor kandidaten die net beginnen te werken met cloudgebaseerde oplossingen en services, of nieuw zijn bij Azure. Een goede voorbereiding hiervoor is het volgen van de cursus Aan de slag met Azure via het Cursusburo, aangevuld met het bestuderen van de Microsoft Study guide for Exam AZ-900: Microsoft Azure Fundamentals. Het Microsoft Azure Fundamentals AZ-900 examen wordt afgenomen door Pearson Vue.
Testen en acceptatie
ISTQB Certified Tester Foundation Level 2018
Kandidaten voor het examen ISTQB Certified Tester Foundation Level 2018 (CTFL-2018) beschikken over praktisch toepasbare kennis van de basisconcepten van software testen. Het CTFL-2018 examen is bedoeld voor kandidaten die werkzaam zijn in rollen als tester, test analist, test engineer, testconsultant, testmanager, acceptatietester of softwareontwikkelaar. Een goede voorbereiding hiervoor is het volgen van de cursus ISTQB Foundation via het Cursusburo, aangevuld met het bestuderen van het boek An ISTQB-BCS Certified Tester Foundation guide. Het ISTQB Certified Tester Foundation Level 2018 examen wordt afgenomen door iSQI.
ISTQB Certified Tester Foundation Level - Agile Tester (CTFL-AT)
Kandidaten voor het examen ISTQB Certified Tester Foundation Level – Agile Tester (CTFL-AT) kennen het concept van agile softwareontwikkeling op basis van het Agile Manifesto, fundamentele agile testprincipes, toepassing en processen en agile testmethoden, technieken en tools. Een goede voorbereiding hiervoor is het volgen van de cursus ISTQB Foundation Level Agile Tester via het Cursusburo, aangevuld met het bestuderen van het boek Agile Testing Foundations. Het ISTQB Certified Tester Foundation Level – Agile Tester (CTFL-AT) examen wordt afgenomen door iSQI.
ISTQB Certified Tester Foundation Level 4.0 (CTFL 4.0)
Kandidaten voor het examen ISTQB Certified Tester Foundation Level 4.0 (CTFL 4.0) beschikken over praktisch toepasbare kennis van de basisconcepten van software testen. Het CTFL 4.0 examen is bedoeld voor kandidaten die werkzaam zijn in rollen als tester, test analist, test engineer, testconsultant, testmanager, acceptatietester of softwareontwikkelaar. Een goede voorbereiding hiervoor is het volgen van de cursus ISTQB Foundation via het Cursusburo, aangevuld met het bestuderen van het boek An ISTQB-BCS Certified Tester Foundation guide. Het ISTQB Certified Tester Foundation Level 4.0 examen wordt afgenomen door iSQI.
Certified Ethical Hacker (C|EH)
Kandidaten voor het examen Certified Ethical Hacker (C|EH) hebben een grondig begrip van verschillende hackingtechnieken, beveiligingsprotocollen, kwetsbaarheden en tegenmaatregelen. Ze moeten ook vertrouwd zijn met het gebruik van hackingtools en -methoden. Kandidaten voor het CEH-examen zijn meestal professionals die geïnteresseerd zijn in het werken als ethische hacker of die hun kennis en vaardigheden op het gebied van cybersecurity willen vergroten. Een goede voorbereiding hiervoor is het volgen van de cursus Certified Ethical Hacker (C|EH) van het Cursusbureau, aangevuld met het bestuderen van het boek CEH v12 Study Guide. Het Certified Ethical Hacker (CEH) examen wordt afgenomen door EC-Council.
Gebruik en beheer
Certified Kubernetes Administrator (CKA)
Kandidaten voor het examen Certified Kubernetes Administrator (CKA) zijn in staat is om basisinstallaties uit te voeren en Kubernetes-clusters op productieniveau te configureren en te beheren. De kandidaten hebben inzicht in concepten zoals Kubernetes-netwerken, opslag, beveiliging, onderhoud, logboekregistratie en monitoring en de levenscyclus van applicaties. Deelnemers zijn in staat verschillende gebruiksscenario’s met Kubernetes voor te stellen. Een goede voorbereiding op het examen wordt bereikt door het volgen van de cursussen Linux Systeemspecialist en Praktisch Kubernetes via het Cursusburo, aangevuld met het bestuderen van het boek Kubernetes: Up and Running. Het Certified Kubernetes Administrator (CKA) examen wordt afgenomen door The Linux Foundation.
Red Hat Certified System Administrator (RHCSA)
Kandidaten voor het examen Red Hat Certified System Administrator (RHCSA) hebben kennis van Linux-systemen, inclusief het beheren van bestanden en directories, het uitvoeren van basisopdrachten in de shell, het configureren van netwerkverbindingen en het beheren van gebruikers en groepen. Ze zijn ook bekend met het installeren en bijwerken van software, het beheren van processen en services, en het configureren van basisbeveiliging. Kandidaten voor het RHCSA-examen zijn systeembeheerders, netwerkbeheerders en andere IT-professionals die verantwoordelijk zijn voor het beheren en onderhouden van Linux-systemen. Een goede voorbereiding hiervoor is het volgen van de cursus Linux Systeemspecialist van het Cursusbureau, aangevuld met het bestuderen van het boek The Debian Administrator’s Handbook.