Back

Internet of Things Engineer

Steeds meer alledaagse toepassingen maken verbinding met het internet en naast veel nieuwe mogelijkheden levert dit verschillende uitdagingen op. Onderhoud en beveiliging hangen samen met het grootschalig beschikbaar worden van geavanceerde techniek voor een groot publiek. We verzorgen verschillende cursussen die het ontwerp, gebruik en de achterliggende techniek van ‘IoT’ als perspectief hebben.

1-7 van 7 resultaten worden getoond
Inleiding in RESTful API’sLees meer
€ 595,00

Inleiding in RESTful API’s

De cursus Inleiding in RESTful API's biedt een introductie tot het concept van RESTful API's en hoe mensen en systemen op het internet met elkaar communiceren via HTTP. Deze cursus richt zich op het begrijpen van de basisprincipes van RESTful API's en het verkennen van de fundamentele functies die ze bieden. Tijdens de cursus leren de deelnemers hoe webbrowsers verbinding maken met websites en hoe RESTful API's worden gebruikt om gegevens en functionaliteit tussen verschillende applicaties uit te wisselen. Ze zullen de basisprincipes van HTTP-protocollen begrijpen en hoe deze worden toegepast bij het ontwerpen en implementeren van RESTful API's.

5
8
deelnemers
(1 beoordeling)
Servertoepassingen met de Raspberry PiLees meer
€ 2.500,00

Servertoepassingen met de Raspberry Pi

De verschillende soorten verkrijgbare Raspberry Pi's hebben de beschikking over een Debian Linux distributie die Raspbian Linux wordt genoemd. Hiermee zijn zowel kleine hardwareprojecten als omvangrijke servertoepassingen mogelijk. In de cursus Servertoepassingen met de Raspberry Pi wordt niet alleen gekeken naar de geschiedenis en de verschillende beschikbare Raspberry Pi modellen, maar wordt ook gewerkt met Linux en worden verschillende servertoepassingen gemaakt.

22
86
deelnemers
(4 beoordelingen)
Snelstartgids Atom Lite en dingdata.nlLees meer
Gratis

Snelstartgids Atom Lite en dingdata.nl

Met de M5Stack Atom Lite microcontroller en een hiermee gekoppelde sensor kan binnen minuten een werkende sensortoepassing worden gemaakt, door de data van de microcontroller naar de dingdata.nl te sturen. Het programmeren van de Atom Lite gebeurt in de visuele omgeving UIFlow, waarmee MicroPython programma's worden gemaakt. De gebruikte onderdelen worden toegelicht en er wordt aandacht besteed aan het gebruik van vaste waarden, variabelen, herhalingen, reageren op gebeurtenissen en het versturen van gegevens met HTTP.

11
48
deelnemers
(0 beoordeling)
Masterclass Elektronische componentenLees meer
€ 995,00

Masterclass Elektronische componenten

Deze masterclass is een rondreis door de elektronica door een spreker die meer dan 30 jaar ervaring heeft in het ontwerpen, verkopen, bouwen en prototypen van en met elektronische onderdelen. Weerstanden en condensatoren, spoelen en transistoren, logische poorten en hybride IC’s, microcontrollers en printplaten, sensoren en actuators, behuizingen en montagematerialen: alles komt in deze masterclass ter sprake in een vloeiende presentatie met veel voorbeelden en uitstapjes.

1
27
deelnemers
(0 beoordeling)
Masterclass LoRaWAN met The Things NetworkLees meer
€ 995,00

Masterclass LoRaWAN met The Things Network

Weinig andere draadloze technieken sluiten zo goed aan op de behoefte aan mobiel of op locatie toegepaste Internet of Things als LoRaWAN en The Things Network (TTN), met kilometers bereik en een laag stroomverbruik. En met de beschikbaarheid van een keur aan kleine, handige en eenvoudig toepasbare microcontrollers, kleine en grote antennes en verschillende accumogelijkheden staat niets de ontwikkelaar van internetgekoppelde sensoren meer in de weg om een fantastische toepassing te maken.

1
73
deelnemers
(0 beoordeling)
Masterclass Internet of ThingsLees meer
€ 995,00

Masterclass Internet of Things

Het is tegenwoordig heel gewoon dat alledaagse voorwerpen verbonden zijn met het internet. Elektronica is zo klein en goedkoop geworden dat zelfs een wasknijper een internetverbinding kan hebben. Je hoort in de media dagelijks over apparaten die verbinding kunnen maken met het internet en de voordelen die het Internet of Things voor de eindgebruiker biedt. Maar hoe gaat dat in zijn werk, iets met het internet verbinden? Wat is er allemaal voor nodig om een Internet of Things (IoT) toepassing te maken? En hoe test je dat, zodat het technisch goed werkt en voor de eindgebruiker voldoende meerwaarde oplevert? En waarmee kun je het best zelf met Internet of Things aan de slag?

2
278
deelnemers
(0 beoordeling)
Internet of Things met M5StickC en UIFlowLees meer
€ 439,00

Internet of Things met M5StickC en UIFlow

Een goedkope M5StickC met de grafische programmeeromgeving UIFlow is hét toegangskaartje tot het maken van eigen internet of things toepassingen.

21
165
deelnemers
(9 beoordelingen)