Certified Ethical Hacker (C|EH)

In de 5-daagse cursus Certified Ethical Hacker wordt de deelnemer meegenomen in de onderwerpen van het CEH-certificeringsprogramma van EC-Council. Vanuit de basisbeginselen van informatiebeveiliging en de uitgangspunten van ethisch hacken worden verschillende verkenningstechnieken behandeld, waaronder het herkennen van de hacksporen in zoekmachines, webservices, email en netwerken.
Om de kwetsbaarheden van applicaties, systemen en netwerken in te kunnen schatten worden veel verschillende aanvalstechnieken besproken en geöefend, waaronder het kraken van wachtwoorden, oneigenlijke toegang tot systemen, het uitvoeren van applicaties, het verbergen van logbestanden , het verspreiden van malware, virussen, trojaanse paarsen en het inzetten van phishing.
Kwetsbaarheden in netwerken worden geïdentificeerd door het behandelen van sniffing- en aanvalstechnieken op diverse niveau's van het OSI-model, waaronder op het niveau van MAC, ARP, DHCP en DNS. Denial-of-Service technieken, identiteitsfraude en tegenmaatregelen voor social-engineering aanvallen worden bestudeerd en besproken.
De indeling van de cursus Certified Ethical Hacker volgt de CEH Exam Blueprint v4.0 van EC-Council en de cursus sluit naadloos aan op het certificeringsprogramma.
Deze cursus is op aanvraag beschikbaar voor groepen vanaf 3 personen. De inhoud van deze cursus kan worden afgestemd op specifieke resultaatbehoeften en kan zowel fysiek, live online of in een combinatievorm worden aangeboden. Neemt u contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Docenten en cursusplanners van het Cursusburo werken er hard aan om de inhoud van deze cursus te actualiseren zodat deze de best mogelijke leerervaring biedt. Mogelijk is er een nieuwe accreditering, een aangepast examen of zijn er extra onderwerpen waar we rekening mee moeten of willen houden. Dat kan betekenen dat de volgorde van het lesmateriaal verandert en (titels van) lessen worden aangepast. Neemt u contact met ons op als u wilt weten wanneer u deze cursus weer voor uw groep(en) kunt boeken.
Mogelijk ook interessant
Inleiding in RESTful API’s
De cursus Inleiding in RESTful API's biedt een introductie tot het concept van RESTful API's en hoe mensen en systemen op het internet met elkaar communiceren via HTTP. Deze cursus richt zich op het begrijpen van de basisprincipes van RESTful API's en het verkennen van de fundamentele functies die ze bieden. Tijdens de cursus leren de deelnemers hoe webbrowsers verbinding maken met websites en hoe RESTful API's worden gebruikt om gegevens en functionaliteit tussen verschillende applicaties uit te wisselen. Ze zullen de basisprincipes van HTTP-protocollen begrijpen en hoe deze worden toegepast bij het ontwerpen en implementeren van RESTful API's.
Praktisch Kubernetes
In Praktisch Kubernetes leert de deelnemer werken met Kubernetes. Alle deelnemers krijgen de beschikking over een Kubernetes cluster waarop zowel via de command line als via de GUI wordt gewerkt. Er worden oefeningen uitgevoerd met Dockerfiles, Container-images, Containers, Pods, ReplicaSets, Deployments, Volumes, Services, Routes, Logs en Helm. Hiernaast wordt de onderliggende theorie behandeld en middels quizzen getoetst.
Agile Applicatiebeheer
Agile applicatiebeheer omvat het beheren, onderhouden en updaten van softwareapplicaties gedurende de hele levenscyclus, gebruik makend van agile technieken zoals Scrum en Kabban. In de cursus helpen de deelnemers om een keten van haarsalons met 42 reserveringssystemen operationeel te houden. En ieder uur waarin applicatie niet perfect werkt of de techniek het laat afweten kost de haarstudio's veel reserveringen en omzet...
Programmeren in Pascal
Pascal is een programmeertaal ontworpen door Niklaus Wirth in de jaren '70 bedoeld voor algemeen gebruik en dankzij de leesbare syntaxis en gestructureerde code geschikt voor educatieve doeleinden. Tegenwoordig is Pascal één van de vele programmeertalen waarin snelle, onderhoudbare applicaties kunnen worden ontwikkeld en is in de uitvoering veel sneller dan bijvoorbeeld Python en gestructureerder en veiliger dan C. In de cursus leert de deelnemer gestructureerd object-georiënteerd programmeren in Free Pascal en worden uitstapjes gemaakt naar het (oudere) Turbo Pascal 3.0.
Linux Systeemspecialist
Gebruikers en beheerders van computers met een Linux besturingssysteem hebben door de vele mogelijkheden en doordachte architectuur mogelijk een stijle leercurve voordat ze hun weg door het systeem hebben gevonden. Een Linux Systeemspecialist weet niet alleen Linux computers te gebruiken, maar deze ook te beheren, te configureren en te onderhouden, bij voorkeur met geautomatiseerde taken. De cursus Linux Systeemspecialist neemt de deelnemer mee vanaf de eerste kennismaking met de Linux commandoprompt, gebruikersbeheer, bestanden en netwerkconfiguratie tot het programmeren van shell scripts, configureren van een firewall en het monitoren en foutzoeken in Linux systemen.