Back

Software Testspecialist

Het efficiënt testen van software is een belangrijke voorwaarde voor het snel en zeker in productie brengen van nieuwe en aangepaste software, of deze nu met een watervalmethode of met Scrum is ontwikkeld.

Al onze cursussen, masterclasses en traineeships worden verzorgd door hybride docenten die praktijkverhalen combineren met didactische vaardigheden en de mogelijkheden die ons online platform op het gebied van studie, begeleiding en toetsing biedt. U kunt iedere cursus op maat laten verzorgen en naar wens een combinatie van cursussen kiezen. Masterclasses worden in een dagdeel verzorgd en kunnen deel uitmaken van een cursus. Neemt u contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

1-11 van 11 resultaten worden getoond
Inleiding in RESTful API’sLees meer
€ 595,00

Inleiding in RESTful API’s

De cursus Inleiding in RESTful API's biedt een introductie tot het concept van RESTful API's en hoe mensen en systemen op het internet met elkaar communiceren via HTTP. Deze cursus richt zich op het begrijpen van de basisprincipes van RESTful API's en het verkennen van de fundamentele functies die ze bieden. Tijdens de cursus leren de deelnemers hoe webbrowsers verbinding maken met websites en hoe RESTful API's worden gebruikt om gegevens en functionaliteit tussen verschillende applicaties uit te wisselen. Ze zullen de basisprincipes van HTTP-protocollen begrijpen en hoe deze worden toegepast bij het ontwerpen en implementeren van RESTful API's.

5
8
deelnemers
(1 beoordeling)
REST API’s testen met PostmanLees meer
€ 799,00

REST API’s testen met Postman

Het aanroepen, gebruiken, documenteren en testen van API's gaat beter met een gespecialiseerd tool en Postman is het meest populaire hulpmiddel hiervoor. In de cursus worden niet alleen alle mogelijkheden van Postman toegelicht, maar worden deze ook toegepast met echte API's. Hiernaast wordt aandacht besteed aan het testen en automatiseren in JavaScript.

Binnenkort beschikbaar
Webtesten met Cucumber, Selenium en PythonLees meer
€ 2.500,00

Webtesten met Cucumber, Selenium en Python

In de cursus Webtesten met Cucumber, Selenium en Python leert de deelnemer werken met de Behavior Driven Testing filosofie, die mogelijk wordt gemaakt door Behave. Behave is evenals Cucumber een combinatie van Gherkin met een programmeertaal, maar in plaats van Ruby of Java maakt Behave gebruik van de programmeertaal Python.

22
43
deelnemers
(0 beoordeling)
Tools voor Software TestenLees meer
€ 2.500,00

Tools voor Software Testen

In de cursus Tools voor Software Testen wordt de deelnemer meegenomen in de wereld van geautomatiseerd Software Testen, van Unit Testen tot API testen en van functionele UI testen tot niet-functionele performancetesten. Ook het ontwikkel- en testproces wordt hierbij niet vergeten. De deelnemer maakt kennis met JMeter, Postman en Katalon Studio en doet hier verschillende oefeningen mee.

22
76
deelnemers
(16 beoordelingen)
Testen in uitvoeringLees meer
€ 1.099,00

Testen in uitvoering

Het effectief en zelfstandig testen van software leer je door een degelijke theoretische basis te combineren met werken als tester in de praktijk. De cursus Testen in uitvoering verzorgt een meerdaags praktisch project waarin de deelnemers een omvangrijke softwareapplicatie opgeleverd krijgen en met elkaar op zoek gaan naar manieren om deze software te doorgronden, te testen en over de resultaten te rapporteren.

Binnenkort beschikbaar
Praktische testoefeningenLees meer
€ 2.500,00

Praktische testoefeningen

Testers met een theoretische basis van Software Testen, ISTQB Foundation of TMap Suite Test Engineer zijn geholpen met oefeningen waarmee de opgedane kennis in de praktijk kan worden gebracht. De cursus Praktische testoefeningen bevat situaties die afkomstig zijn uit verschillende domeinen zoals linguïstiek, verzekeringswezen, elektronica, gezondheidszorg en entertainment.

22
21
deelnemers
(0 beoordeling)
ISTQB Foundation Level Agile TesterLees meer
€ 899,00

ISTQB Foundation Level Agile Tester

Agile testen is een relatief nieuwe benadering van softwaretesten die de principes van agile softwareontwikkeling volgt. Een tester in een agile traject zal anders werken dan een tester in een traditioneel project. Testers moeten de waarden en principes begrijpen die ten grondslag liggen aan agile softwareontwikkeling en zich realiseren dat zij een integraal onderdeel zijn van een teamaanpak, samen met ontwikkelaars en andere belanghebbenden.

19
41
deelnemers
(1 beoordeling)
ISTQB FoundationLees meer
€ 1.299,00

ISTQB Foundation

Het ISTQB Certified Tester Foundation Level 2018 programma besteedt aandacht aan de praktische aspecten van het testen in veeleisende projecten en sluit goed aan op de vereisten van traditionele softwareontwikkeling, maar ook op de agile Scrum en DevOps stromingen. Met deze driedaagse live online of fysiek gegeven cursus wordt de deelnemer voorbereid op het ISTQB Certified Tester Foundation Level 2018 examen.

17
321
deelnemers
(4 beoordelingen)
TestontwerptechniekenLees meer
€ 5.000,00

Testontwerptechnieken

Om te komen tot de testgevallen voor het handmatig of geautomatiseerd uitvoeren van testen is het nodig om deze te ontwerpen. Er zijn verschillende technieken om te komen tot testgevallen. Sommige ervan zijn heel formeel en vereisen een bepaalde vorm van documentatie als testbasis. In de cursus Testontwerptechnieken leert de deelnemer gebruik te maken van de meestgebruikte testontwerptechnieken, waarbij ook praktische testuitvoeringsoefeningen niet worden geschuwd.

Binnenkort beschikbaar
Software TestenLees meer
€ 750,00

Software Testen

De volledig vernieuwde en geactualiseerde cursus Software Testen biedt een solide introductie in het vakgebied testen met een brede basis aan onderwerpen die goed op elkaar aansluiten en een gedegen beeld geven van testen in een softwareontwikkelingstraject, zowel in de rol van softwareontwikkelaar als in de rol van softwaretester. Na afloop van de cursus bezit de deelnemer over voldoende kennis om gemakkelijk de overstap te kunnen maken naar verdieping in TMap of ISTQB en de toepassing van testtools voor het opzetten van geautomatiseerde testen.

21
76
deelnemers
(18 beoordelingen)
TMap Suite Test EngineerLees meer
€ 1.199,00

TMap Suite Test Engineer

Met de cursus  TMap Suite Test Engineer wordt een (beginnend) professioneel tester voorzien van alle kennis die nodig is om TMap Next en het bijbehorende framework van testmethoden in de praktijk toe te kunnen passen. De cursus biedt een uitstekende aansluiting op het TMap Suite Test Engineer-examen.

Binnenkort beschikbaar